علمی فرهنگی ورزشی دو شنبه 13 بهمن 1393برچسب:, :: 22:32 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از رشد 110 درصدی تعداد اپلیکیشن های موبایل در کشور خبر داد و گفت: با حمایت از ایده ها و کسب و کارهای نوپا در این حوزه می توان نهضت ملی نرم افزار را اجرا کرد.
پولنیوز- معاون سازمان فناوری اطلاعات از نهایی سامانه ملی آدرس دهی براساس کدپستی خبر داد و گفت: براساس این طرح ملی، هر ایرانی دارای یک آدرس واحد طبق استانداردهای جهانی می شود.
به گزارش فارس، رضا باقری اصل در نشست خبری جشنواره وب و موبایل ایران با اشاره به حمایتهای سازمان فناوری اطلاعات از توسعه اشتغال در حوزه کسب و کارهای نو اظهار داشت: هم اکنون بالغ بر 2 هزار نفر فارغ التحصیل در مقاطع مختلف فناوری اطلاعات در کشور وجود دارد که می توانند با خلق ایده در این بخش، خدمات ارزش افزوده ایجاد کرده و ثروت کسب کنند.
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از رشد 110 درصدی تعداد اپلیکیشن های موبایل در کشور خبر داد و گفت: با حمایت از ایده ها و کسب و کارهای نوپا در این حوزه می توان نهضت ملی نرم افزار را اجرا کرد.
وی با بیان اینکه برای ایجاد کسبوکارهای نوپا در حوزه فناوری اطلاعات کمیتهای وجود دارد که زیرمجموعه معاونت فناوری اطلاعات است و با همکاری ستاد فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت فناوری و علمی ریاست جمهوری فعالیت میکند اظهار امیدواری کرد با افزایش پهنای باند داخلی، تولید محتوای فضای مجازی در داخل کشور گسترش یابد.
معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه دولت الکترونیک در مورد اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: براساس آیین نامه ای که در کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مطرح شده تمامی دستگاههای دولتی موظف به رقومی کردن اطلاعات خود ظرف مدت سه سال هستند. همچنین دستگاههای دولتی باید تمام خدمات خودشان را در بستر پرتال اطلاعاتی اطلاعرسانی کنند. در راستای تسهیل فرآیند دولتی و افزایش تحریک تقاضای بازار مصوبه ای در دستور کار دولت قرار دارد.
باقری اصل درباره مصوبات جدید شورای عالی سازمان فناوری اطلاعات مبنی بر اجرای سامانه آدرس ملی برمبنای GNAF گفت: این طرح با همکاری سازمان ثبت املاک کشور، شهرداریها و مرکز آمار اجرایی شود و نهاد اصلی اجرای آن هم شرکت پست است؛ براین اساس قرار است آدرسگذاریهای کشور استاندارد و یکپارچه شود که طرح پایلوت آن در تهران ایجاد شده است و سازمان فناوری و اطلاعات هماهنگکننده این نهادها است.
به گفته وی با اجرای این طرح تمامی آدرسهای پستی کشور یکپارچه و براساس نظام استاندارد جهانی ثبت شده و برنامه اجرایی این طرح پس از اجرای کامل پایلوت در تهران، اعلام می شود.
جانشین دبیر شورایعالی فناوری اطلاعات در مورد مصوبه الزامات گذر به نسل جدید آدرسهای عددی اینترنتی – Ipv6 – با توجه به اتمام منابع اینترنتی ورژن 4 در دنیا گفت: مصوبه شورایعالی فناوری اطلاعات برای الزامات دستگاههای دولتی، واردکنندگان و تولیدکنندگان تجهیزات کامپیوتری به زودی ابلاغ می شود تا از این پس تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری با پشتیبانی از آی پی ورژن 6 به کار گرفته شوند.
معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به مصوبه شورایعالی فناوری اطلاعات در خصوص اجرای طرح سلامت الکترونیک گفت: این مصوبه در راستای طرح مشترک وزارت بهداشت و کار برای نظام تحول سلامت در کشور است که فرآیند ثبت اطلاعات بخش سلامت کشور باید به صورت الکترونیکی درآید.
وی گفت: براین اساس قرار است کارگروهی در حوزه سلامت الکترونیک کشور ایجاد شود تا در جهت بهره وری و تحقق یکپارچه نظامت سلامت تمامی فرآیند تولد تا فوت هر فرد به صورت الکترونیکی تولید و ذخیره شود.
جشنواره وب و موبایل ایران 26 و 27 بهمن ماه جاری با حمایت سازمان فناوری اطلاعات و کانون کارآفرینی برگزار می شود.
دو شنبه 13 بهمن 1393برچسب:, :: 22:31 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
فصل سرما است و بازار مصرف آنتیبیوتیکها داغ! اما بهتر است هر از گاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان و مقابله با برخی از بیماریها به فکر مصرف آنتیبیوتیکهای طبیعی نیز باشید.
پولنیوز-با روشهای طبیعی و رعایت بهداشت غذایی براحتی میتوان بدون استفاده از آنتیبیوتیکهای شیمیایی از ابتلا به برخی از بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، ورم گوش، آنژین و غیره پیشگیری کرد.
فصل سرما است و بازار مصرف آنتیبیوتیکها داغ! اما بهتر است هر از گاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان و مقابله با برخی از بیماریها به فکر مصرف آنتیبیوتیکهای طبیعی نیز باشید. متخصصان حوزه سلامتی معتقدند که از روشهای طبیعی و با رعایت بهداشت غذایی به راحتی میتوان بدون استفاده از آنتیبیوتیکهای شیمیایی از ابتلا به برخی از بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، ورم گوش و آنژین و غیره پیشگیری کرد. در این مطلب کوتاه شما را با ۴ آنتیبیوتیک طبیعی آشنا میکنیم. سیر درست است که به خاطر بوی نسبتا نامطبوع سیر خیلیها از مصرف آن چشمپوشی میکنند؛ اما باید بدانید که سیر یکی از بهترین آنتیبیوتیک های طبیعی است. این ماده غذایی حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که یک آنتیاکسیدان و ضدالتهاب قوی محسوب میشود. نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهد که مصرف روزانه دو تا سه حبه سیر به بدن کمک میکند که با انواع مختلفی از قارچهای عامل بیماریهای ریوی مقابله کند. سیر همچنین به تنظیم فشارخون و پیشگیری از تجمع چربی در رگهای خونی کمک میکند. زردچوبه اگر طرفدار غذاهای پرادویه هستید بدانید که خدمت زیادی به سلامتیتان میکنید. حتما به تمام غذاهایتان زردچوبه بزنید؛ چون مصرف منظم این ادویه به بدن کمک می کند تا با انواع مختلفی از باکتریها مقابله کند. نتایج پژوهشها نشان میدهند زردچوبه قدرت بالایی در مقابله با علایم افسردگی و پیشگیری از سلولهای سرطانی دارد. گریپ فروت اگر به طور مرتب از نفخ و احساس خستگی و افسردگی رنج می برید لازم است که به فکر تقویت سیستم ایمنی بدنتان باشد. در این صورت عصاره دانههای گریپ فروت به دادتان میرسد. این دانههای ریز سرشار از فلاوونوئیدها هستند که خواص آنتیبیوتیکی قوی داشته و از بدن در برابر ۸۰۰ نوع قارچ و ویروس محافظت میکنند. درخت چای اگر به دنبال راه مطمئنی برای پیشگیری و مقابله با آنژین و بیماریهای مربوط به رودهها هستید به سراغ درخت چای بروید. به عقیده محققان روغن گیاهی درخت چای خواص فوق العادهای دارد و یک ضدویروس قوی محسوب میشود. برای درمان آنژین یا دل درد دو قطره از این روغن را با عسل مخلوط کرده و روزانه دو مرتبه میل کنید. بعد از چند روز شاهد بهبودی چشمگیری در وضعیتتان خواهید بود. منبع: همشهری سه شنبه 7 بهمن 1393برچسب:, :: 1:39 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
اوایل برنامههای کوچکی توسط برنامهنویسان بنام"Hacks"نوشته می شد که شوخی های بی ضرر،دسترسی بی اجازه وبر گرفته ازاحساس جلوی من حصار نکش بود. اما اکنون تبدیل به زیانهای جدی شده است که به سیستمها وارد میشود. بهرحال در بعضی اوقات، هکرها برای سازمانها مفید هستند و بعنوان محافظ عمل میکنند. بد نیست که با فرهنگ و برنامههای این گروه از افراد آشنا شویم. بنابه تعریف، آنها افراد یا گروههایی از افراد با انگیزههای متفاوت هستند که امنیت یک سازمان یا یک فرد را به مخاطره میاندازند. آنها کاوشگران قلمروهای جدید هستند.بعضی برای منافع شخصی و بعضی برای سودرساندن به دیگران. اطلاع داشتن از تاریخ هک راه و آینده احتمالی آن را مشخص میکند. مطالعه در مورد هکرهای برجسته و داخلشدنهای بیاجازه آنها به سیستمها به افزایش آگاهی در این مورد کمک میکند.
هک یا رخنه کردن یعنی استفاده از یک روش سریع و هوشمندانه برای حل مشکلی تکنیکی و غلبه بر محدودیتها و در واقع به معنای کنکاش به منظور کشف حقایق و نحوهٔ کار یک سیستم است، و رخنهگریا هکر به کسی اطلاق میشود که توانایی چنین کاری را دارد. وارد شدن به سیستم و یا شکست دادن محاسبات، کنجکاوی در اطلاعات محرمانه از خصوصیات یک هکر است. هکر یک برنامه نویس کنجکاو است که صدمهای وارد نمیکند و حتی باعث تحکیم انتقالات میشود. امروزه رخنهگر بیشتر در زمینه رایانه به کار میرود و برای اشاره به چندین گروه از کاربران رایانه استفاده میگردد. ویژگی مشترک این گروهها در استفادهٔ آنها از رایانه و امکانات آن در سطحی بالاتر از سطح عمومیو پشتوانه توانمند تکنیکی آنهاست و دو دستهاند: متخصصان امنیت رایانه که توانایی ورود به سیستمهای رایانهای و دردست گرفتن کنترل آنان را دارند.کاربران خانگی که علاقهمند به تغییر دادن عمده نرم افزار وسخت افزار رایانهشان هستند تا بتوانند عملکرد آن را بهبود ببخشند و یا قابلیتهای جدید و پیشبینینشدهای به آن بیفزایند.اگرچه امروزه واژه هک بیشتر برای اشاره به افراد گروه اول به کار میرود. هکرها کیستند؟ اصطلاح "هک"به میانبر ایجاد شده در یک برنامه برای انجام سریعتر کار، اشاره میکند. (این تعریفی است که با پیدایش این کلمه همراه آن بوده است.) طبق یک خردهفرهنگ، هکرها سعی در پنهان کردن هویت واقعی خود میکنند، هرچند مطالعات نشان داده است که بعضی از آنها از تحسینشدن بدلیل ماجراهایی که بوجود میآورند، لذت میبرند.بیشتر آنها از اسامی مستعار مانند Hyper ViperیاHackingwiz استفاده می کنند. آنها خود را افراد ماهر و هنرمندی میدانند که گاهی خود را از ویروسنویسان جدا میکنند. در حقیقت، برای مشخصکردن یک هکر، تعریف مشخصی وجود ندارد. آنها دارای زمینههای متفاوتی هستند و دلایلی که پشت هک وجود دارد گستره وسیعی را میپوشاند، اما باعث تهدیدهای مشترکی میشوند. هکرها افراد باهوشی هستند و از اینکه کامپیوترها را به انجام کاری که دوست دارند وامیدارند، لذت میبرند. در طبقهبندی هکرها سه گروه وجود دارند گروه اول: هکرهای مدرسه ای قدیمی که به داده های فنی مانند کدهای برنامه یا آنالیز سیستم ها علاقمند هستند این گروه علاقمند به در گیر شدن در تحصیلات عالیه مرتبط با علوم کامپیوتر هستند گروه دوم: هکرهایی هستند که به مجریان شباهت دارند آنها در فضای وب می گردند وبرای اثبات خود سایت ها را هک می کنند و مساله ساز می شوند بهر حال اخیرا به تعداد آنها اضافه شده است ونوجوانان زیادی به هک مشغولند این مساله به عبارتی حالت تفریح در فضای سایبر را برای آنها دارد آنها ابزار خود را توسط روشها وهکهایی که از منابع غیر قانونی مانند وب سایت های که به هک تخصیص یافته بدست می آورند این افراد برای جامعه امنیتی امروز مساله ای جدی محسوب می شوند گروه سوم: مجرمان حرفهای هستند. افراد این گروه اغلب اهداف مالی دارند.آنها مهارت دسترسی به سیستمهای مورد هک ویا افراد با این توانایی را دارند
در فرهنگ هکرها، یک “آیین هکری” وجود دارد که در حقیقت مجموعهای از قوانین نانوشتهای است که فعالیتهای آنها را هدایت میکند و خط مشی آنها را تعیین میکند. مهمتر اینکه، این مجموعه به تایید فعالیتهای انجام شده توسط هکرها کمک میکند. هر گروه برای خود یک آیین هکری دارد که از آن تبعیت میکند. مطابق با دیدگاه افراد مختلف، هکرها یا سودمند و بعنوان جزء لازمی برای اینترنت هستند، یا اینکه تهدید محسوب میشوند. بسیاری احساس میکنند که آنها وظیفه دارند شکافهای امنیتی را پیدا و از آنها استفاده کنند تا توجه لازم را به مساله معطوف دارندبهرحال باید روی دیگر سکه را نیز دید. همان ابزاری که برای اهداف خوب استفاده میشود میتواند همچنین باعث زیان یا سوءاستفادههای شخصی توسط افراد دیگر شود. همچنین به این طریق هزینههای اینترنت با توجه به لزوم افزایش امنیت روی وب، افزایش مییابد. گروهها و سایتهایی هستند که ابزار هک را در اختیار افراد قرار میدهند. هدف بعضی از آنها نیز اطلاعرسانی برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی است. گاهی فعالیتهای هکی را که در حال انجام است به اطلاع عموم میرسانند. بهرحال شایان ذکر است که همچنان بین متخصصان امنیت اختلاف نظر در مورد سودرسانی یا ضرررسانی هکرها وجود دارد. جالب اینجاست که گاهی هکرها اقدام به برگزاری همایش نیز میکنند و افراد علاقمند با حضور در این همایشها با روشها و ابزار هک آشنا میشوند. البته در میان حاضرین باز هم متخصصان امنیت و نیز آژانسهای قانونگذاری و مجریان قانون حضور دارند. هدف آنها از این حضور حصول دانش بهتر در مورد این موضوع و کسب مهارتهای بیشتر با توجه به گرایش روزافزون به جرایم و تروریسم در فضای سایبر است. فرهنگ هکری
واژه هک در سال 1950، زمانی که هنوزرایانه و فرهنگ دیجیتال وجود نداشت، توسط گردانندگان سیستمهای رادیویی آماتوری و در معنای تغییر برای رسیدن به عملکرد بهتر به کار گرفته شد.با آغاز دوران دیجیتال و به ویژه عصرکامپیوتر واژه هکر نیز معنایی نویی گرفت و عموماً به یک خرده فرهنگ(جامعه ای با یک فرهنگ اشتراکی) متشکل از برنامه نویسان و مهندسان الکترونیک خبرهای اطلاق میگشت که با دادن راهکارهای نو، افق کار با رایانه را گسترش میدادند. اعضای این جامعه (هکرها) نقش بسزایی در بوجود آمدن و همهگیر شدن بسیاری از پدیدههای دوران اینترنت داشتند. پدیدههایی چون سیستمعامل یونیکس ،یوزنت ،وب ، جنبش نرم افزار آزاد. تاریخ ورای قضیه هک احتمالا عمری به اندازه عمر کامپیوتر دارد. روز اول کامپیوتری کار میکرد و روز دوم هک میشد : MIT اولین گروه از هکرهای کامپیوتری را معرفی کرد. گروهی جوان از تحصیلکردگان علوم کامپیوتر که روی ماشین کارت پانچ Dell کار میکردند. بهرحال این هنر! هیچ مرز بینالمللی نمیشناسد. هک در همه جا هست. با ظهور اینترنت مدرن، هک نیز رشد کرد. هک بیشتر بعنوان یک هویت مستقل ظهور کرد. روترها بدرستی تنظیم نمیشدند، همچنانکه این مساله امروز نیز وجود دارد. معمولا کاربران از ارتباطات خطوط تلفن برای دستیابی به شرکتهای بزرگ دولتی و ارتشی استفاده میکردند. و بقیه نیز پشت ترمینالهایی مینشستند که مستقیما به سیستمهایی وصل بودند که آنها در حال هک کردنشان بودند. این سیستمها از ماشینهای مینفریم بزرگ و درایوهای نواری تشکیل میشدند. دسترسی به آنها عموما با هک کردن کمترین میزان امنیت یعنی شناسه و رمزعبور بدست میآمد . البته منظور این نیست که هک در آن زمان آسانتر بود. میانگین سطح دانش هکرها نیز بالاتر رفته است. در ضمن امروزه نرمافزارهای آسیبرسان نیز براحتی در دسترس افراد با دانش کم قرار دارد. هدف از بسیاری نفوذها دستیابی به سیستمهایی بود که بنظر غیرقابل دستیابی یا امن بودند. در حقیقت شکستن امنیت این سیستمها یک چالش محسوب میشد. امروزه در دنیایی زندگی میکنیم که اینترنت بخش مهمی از آن را تشکیل میدهد.
بسیاری از خریدها آنلاین انجام میگیرد و سیستمهای تجاری زیادی از این طریق به هم مرتبط هستند. ظهور کامپیوترهای رومیزی و افزایش آنها در خانهها، کامپیوتر را در دسترس گروههای زیادی از مردم قرار داده است. این امر زمینه را برای فعالیت هکرها نیز گسترش داده است. اگرچه هکرها با کامپیوترها و شبکههای پیچیدهتری سروکار دارند، خود این امر چالش قضیه را برای آنها بیشتر میکند و انگیزه آنها را بالاتر میبرد.سیاستها وفاسفه های پشت این قضیه نیز تغییر کرده است. بسیاری از گروهها از هکرها برای کمک به کشف ضعفهای امنیتی سیستمهای خود استفاده میکنند. اینترنت مدرن به هکرها اجازه داده است که مرزهای جدید را بکاوند. جنگ بین کشورها با هککردن وبسایتهای یکدیگر و از کار انداختن آنها یا پایینآوردن سایتها با حملات Dos(Denial Of Service) به یک امر معمولی مبدل گشته است ارتشها از هکرها بمنظور از کار انداختن سیستمهای دفاعی دشمنانشان برای کسب برتری در جنگ استفاده میکنند. منافع مالی یک انگیزه بزرگ برای بعضی هکرها یا افرادی است که هکرها را بکار میگیرند. موسسات مالی اغلب هدف قرار میگیرند تا مقادیر زیادی از پولشان توسط روشهای الکترونیک بسرقت رود. معرفی انواع هکرها
هکرهای کلاهسفید(white hat ) دسته اول ، یکی از بهترین نوع هکرها هستند که دعای مردم همیشه پشت سرشان بوده است . این نوع از هکرها ؛ همیشه به دنبال راههای ورود و نفوذ به شبکه را مییابند اما هیچ اطلاعاتی را نمیدزدند ، بلکه نحوه ورود به شبکه را به وبمستر آن نتورک گزارش میدهند تا جلوی نفوذ بیشتر گرفته شود.
هکرهای کلاهخاکستری( Grey hats) گری هتها ، افرادی هستند که برای آنها شرایط خاصی وجود ندارد ، بسته به علاقه آنها در همان لحظه هک کردن ، یا وایت هت میشوند یا بلک هت . این نوع هکرها بعضی وقتها از قوانین پیروی میکنند و بعضی وقتها قانون شکن می شوند
هکرهای کلاه سیاه( Black Hats) این نوع از هکرها ، فقط به قصد خرابکاری ، دزدیدن اطلاعات و اعمالی از این قبیل وارد سیستمهای شخصی و سایتها میشوند و همیشه قوانین را زیر پا میگذارند
هکرهای کلاه صورتی( Pink hat) نام دیگر این گروه Booter میباشد. هکرهای کلاه صورتی سواد برنامهنویسی ندارند و فقط به منظور جلب توجه دیگران و با نرم افزارهای دیگران دست به هک کردن میزنند. در جامعه هکر ها تعداد این نوع هکر ها زیاد است.
هکر کلاه آبی( Blue Hat) هکرکلاه آبی کسی است که خارج از یک شرکت مشاوره ایمنی، در نرمافزارها به دنبال باگهای امنیتی میگردد و آنها را گزارش میکند. معمولاً شرکتها برنامههایی را که نوشتهاند برای مدتی در اختیار این افراد میگذارند تا مشکلات احتمالی امنیتی آن قبل از عرضه به بازار کشف و حل شود.
هکر نخبه هکر نخبه یا الیت، هکری است که در بین هکرهای دیگر اعتبار اجتماعی بالایی دارد. این فرد معمولاً مشکلات امنیتی تا به امروز ناشناخته را کشف میکند و با گزارش آنها ثابت میکند که واقعاً به چیزی دست پیدا کرده که پیش از این ناشناخته بوده. آپدیتهای سیستمعاملها معمولاً محصول کشف و گزارش مشکلات توسط این هکرها هستند. بزرگ ترین گروه ها ازین دسته میتوان به گروه اررور و بلک روتر و لیبرو و اسلایرز و سایبر هتز اشاره نمود این چند تیم در حدود 2500 مشکل در فرایند سیستم ها و امنیت سایت ها را کشف کرده اند.
بچه اسکریپتی در مقابل یک هکر واقعی، بچه اسکریپتی کسی است که با دانلود و اجرای برنامهها و اسکریپتهایی که افراد باسواد نوشتهاند سایتهای با امنیت ضعیف و دارای مشکلات ایمنی شناخته شده را پیدا کرده و به آنها نفوذ میکند. این بچهها معمولاً سواد چندانی ندارند اما دوست دارند هکر به نظر برسند. خطر اصلی که این افراد را تهدید می کند «جلو افتادن از خود» است. آنها میتوانند صفحه اول یک سایت مشهور که سرورهایش را به روز نکرده را با اجرای یک برنامه یا پیروی از چند راهنمای اینترنتی که در دسترس همه هستند عوض کنند و با اینکار در اطرافیان این احساس را به وجود بیاورند که آدم با سوادی هستند و در نتیجه دیگر هیچ وقت فرصت یا جرات پیدا نکنند که مفاهیم شبکه و کامپیوتر وسیستم عامل و ایمنی را از مرحله مقدماتی یاد بگیرند. سر و صدای این آدمها معمولاً بیشتر از سوادشان است.
نوب نوب یا نیوبی یا n00b کسی است که تجربه ای در هک ندارد. یک نوب ممکن است به سمت بچه اسکریپتی شدن سوق پیدا کند و هیچ وقت از هک چیزی نفهمد یا ممکن است با برخورد به جامعهای خوب، شروع به یادگیری مفاهیم از پایه بکند و بعد از مدتی به یک هکر واقعی و حتی یک هکر نخبه تبدیل شود.
هکتیویست این اصطلاح ترکیبی است از هک و اکتیویسم (فعالیت اجتماعی). هکتیویستها هکرهایی هستند که برای اعلام و تبلیغ عقیدهشان شروع به هک میکنند. هک آنها ممکن است به شیوه یک بچه اسکریپتی و مثلاً با هدف تغییر صفحه اول یک سایت دولتی به شعار دلخواه این افراد انجام شود یا واقعاً نفوذی باشد به یک سرور به منظور دسترسی به اطلاعات محرمانه یک دولت و انتشار آن به نفع دیگران یا حتی نوشتن یک برنامه برای دادن امکانات به افراد مختلف.
منبع: wikipedia.org - noorportal.net
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها ساعت کاسیو">ساعت کاسیو
تبادل
لینک هوشمند
نويسندگان |
|||
|