علمی فرهنگی ورزشی شنبه 12 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 17:13 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
گرچه نمک برای بدن مهم بوده، اما باید مصرف آن را محدود کرد. مصرف بیش از حد آن، فشار خون را بالا برده و به کلیه ها آسیب می زند.
آیا میدانید که افراد تنها با ۲۰ درصد عملکرد کلیه می توانند زندگی نرمالی داشته باشند؟ این دلیلی است که باعث کاهش مداوم و آسیب تدریجی کلیه ها در درازمدت می شود.
گاهی برخی عادات متداول باعث تخریب آنها می گردد که در نهایت اقدام به درمان مشکلات کلیوی بسیار دیر خواهد بود. کلیه ها عضو شگفت انگیزی هستند که باعث تولید هورمون، فیلتر کردن خون، جذب مواد معدنی، تولید ادرار و حفظ تعادل محیط اسیدی و قلیایی بدن می شوند. برای آنکه کلیه ها روند سالمی را طی کنند، لازم است این عادات را از خود دور کنید: 1- سیگار کشیدن سیگار یکی از مواردی است که باعث تنگ شدن رگ های خونی شده و در نتیجه عمل خون رسانی به اعضای حیاتی بدن من جمله کلیه را سخت می کند. مصرف دو عدد سیگار در روز، سلولهای اندوتلیال موجود در خون را به میزان دو برابر افزایش می دهد، که این نشانه ای از آسیب شریانی است. 2- کم تحرکی فعالیت بدنی یکی دیگر از راه های حفاظت از کلیه هاست. طبق مطالعات به عمل آمده زنانی که ورزش می کنند نسبت به سایرین 31% کمتر در معرض خطر سنگ کلیه قرار دارند. لذا داشتن فعالیت بدنی و ورزش افراد را از ابتلا به سنگ کلیه محافظت می کند. 3- مصرف بیش از حد سدیم گرچه نمک برای بدن مهم بوده، اما باید مصرف آن را محدود کرد. مصرف بیش از حد آن، فشار خون را بالا برده و به کلیه ها آسیب می زند. 4- مصرف خودسرانه داروها را کنار بگذارید فشار خون بالا و دیابت نوع 2 مشکلات متداولی هستند که امروزه توسط سبک زندگی غلط و رژیم های غذایی ناسالم پدید می آیند. اگر شما نیز با این مشکلات سر و کار دارید، آگاه باشید که آنها به کلیه هایتان آسیب نزند. لذا با مصرف داروهای تجویز شده از اندام های ارزشمند خود محافظت کنید. شنبه 12 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 16:48 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
91.5 درصد از میوه هندوانه را آب تشکیل داده و با مصرف آن میتوان میزان آب از دست رفته بدن را که موجب سردرد، احساس خستگی و پایین آمدن تمرکز میشود، جبران کرد.
![]() هندوانه از جمله میوههایی است که علاوه بر طعم و مزه مطلوبش، فوائد و خواص بسیاری برای سلامتی دارد.
مصرف هندوانه میتواند بخشی از کالری، ویتامین C و A مورد نیاز بدن را تامین کند. همچنین هندوانه حاوی فیبر خوراکی و پتاسیم است که به کاهش فشارخون کمک میکند.
شبکه خبری ABC نیوز در گزارشی از چند سر نهفته در دل این خوردنی خوشمزه و تابستانی پرده برداشته که به شرح زیر است:
لیکوپن هندوانه بیش از گوجهفرنگی خام است
بررسیها نشان میدهد میزان لیکوپن موجود در هندوانه حدود 1.5 برابر بیش از گوجهفرنگی بزرگ و تازه است. لیکوپن آنتیاکسیدانی است که از تولید رادیکالهای آزاد مضر برای سلولهای بدن جلوگیری میکند. همچنین لیکوپن موجود در میوههای قرمزرنگ و سبزیجات به مبارزه با بیماریهای قلبی و برخی انواع سرطان ها کمک میکند. همچنین توصیه میشود برای حفظ بیشترین میزان آنتیاکسیدان در هندوانه لازم است آن را پیش از بریدن در دمای اتاق نگهداری کنید.
آب هندوانه تسکیندهنده دردهای عضلانی است
نتایج یک بررسی نشان میدهد مصرف آب هندوانه یک ساعت پیش از ورزش کردن از بروز دردهای ماهیچهای و افزایش ضربان قلب جلوگیری میکند. این خاصیت هندوانه به دلیل وجود ماده «سیترولین» در این میوه است که عملکرد رگها را بهبود داده و فشارخون را پایین میآورد.
هندوانه هم جزو میوهها و هم جزو سبزیجات است
هندوانه نیز همچون بسیاری از میوهها با کاشت دانه آن تولید میشود. همچنین پوست این میوه قابلیت مصرف دارد. در حقیقت طبیعت دو وجهی هندوانه تمام قسمتهای آن را قابل خوردن کرده و هیچ بهانهای برای دور انداختن این میوه وجود ندارد.
هندوانه سرشار از آب است
91.5 درصد از میوه هندوانه را آب تشکیل داده و با مصرف آن میتوان میزان آب از دست رفته بدن را که موجب سردرد، احساس خستگی و پایین آمدن تمرکز میشود، جبران کرد. یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 23:22 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
سکته گوش اصطلاحی است که چندان برای ما آشنا نیست و اطلاعات چندانی هم از آن نداریم. پزشکان میگویند از هر 5000 نفر یک نفر به این بیماری گرفتار میشود، اما سکته گوش چگونه بیماریای است؟ آیا واقعا اتفاقی که در سکتههای قلبی یا مغزی برای عضو رخ میدهد، اینجا هم بــــا همان شکل و مـــکانیسم است؟ دکتر ابراهیم رزم پا، فوقتخصص جراحی سر و گردن و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران دراینباره توضیح میدهد.
آیا این اصطلاح یعنی سکته گوش درست است و واقعا قسمتی از گوش دچار سکته میشود؟
یعنی کمبود اکسیژن عامل اصلی سکته گوش است؟
عوامل ویروسی مانند اوریون، ضربه به گوش، شکستهشدن دیوار صوتی، مصرف برخی داروها بخصوص خانواده آمینوگلیکوزیدها، عفونتهای مزمن گوش، تومورها و اختلالات متابولیک و هورمونی در بروز بیماری نقش بسزایی دارند. وقتی چنین اتفاقی برای بیمار رخ میدهد، یافتن علت اصلی چندان آسان نیست، اما مطالعات نشان داده یک عامل، اشکالاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد میکند؛ یعنی شرایط داخلی بدن به هم میخورد و با یک محرک مانند استرس، کری ناگهانی پدید میآید.
شما به شکستهشدن دیوار صوتی یا ضربه به گوش اشاره کردید. مگر در این موارد پرده گوش آسیب نمیبیند؟
آیا علامتی وجود دارد که بیمار متوجه تغییر در گوش خود شده و بسرعت به پزشک مراجعه کند؟
کری موقت است یا دائم؟
درمان کری جراحی است یا دارویی؟
ثابتشده که استرس سیستم ایمنی را تضعیف میکند. با برداشتن عامل استرسزا، شرایط تا حدود زیادی بهتر میشود. عامل بسیار مهم دیگر، مصرف برخی داروها یا بیماریهای کنترل نشده است. گاهی در برخی از بیماران که مبتلا به کمکاری تیروئید هستند نیز کری ناگهانی پدید میآید؛ ولی با مصرف دارو و اصلاح بیماری کمکاری تیروئید، شنوایی به حالت اول خود برمیگردد.
اگر فرض کنیم علت ناشناخته است و بیمار ناشنوایی خود را کاملا یا به مقدار زیادی از دست داده و دارو درمانی هم جوابگو نبوده است. تجویز سمعک میتواند موثر واقع شود؟
لطفا درباره کاشت حلزون بیشتر توضیح دهید؟
دستگاه به طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک میکند و به فرد ناشنوا این امکان را میدهد تا اصوات را دریافت کند. اصوات دریافت شده به سیگنالهای الکتریکی تبدیل شده و امواج به عصب شنوایی فرستاده میشود. مرحله اصلی بعد از عمل جراحی است یعنی یک دوره طولانیمدت بازتوانی و تمرینات بعد از جراحی، تا بتوان شنوایی را به بیمار باز گرداند. منبع:jamejamonline.ir یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 23:12 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
پرده گوش در انتهای کانال گوش قرار دارد و گوش میانی را از گوش خارجی جدا می کند. پرده گوش به دلایل متعددی ممکن است آسیب ببیند و پاره شود. آسیب پرده گوش، عوارض متعددی از جمله کمشنوایی، سرگیجه، عفونت گوش میانی و ترشحاتی از گوش میانی را به دنبال دارد.
طی عمل جراحی تیمپانوپلاستی (tympanoplasty)، پرده گوش یا استخوانچه های کوچک گوش میانی که آسیب دیده اند، ترمیم می شوند.
روش های انجام تمپانوپلاستی یا عمل ترمیم پرده گوش
پزشک متخصص برای دسترسی به پارگی پرده گوش، برشی را در داخل کانال گوش ایجاد می کند. اگر جراح نتواند به این روش به سوراخ ایجاد شده در پرده گوش دسترسی پیدا کند، برش کوچکی در پشت گوش فرد ایجاد می کند و بافت مشخصی را از آن برمی دارد و بر روی پارگی پرده، پیوند می زند.
اگر جای زخم روی بافت باقی بماند، پزشک متخصص قبل از ترمیم پرده گوش، آن را با لیزر از بین می برد و از بخیه برای ترمیم برش استفاده می کند.
ملاحظات بعد از عمل تمپانوپلاستی
هشدارهای مهم بعد از عمل تمپانوپلاستی
- اگر پزشک او اجازه داد به حمام برود و برای حمام کردن، نکات ضروری و لازم را از پزشک سوال کند.
- به دلیل رفتن آب در گوش در طی حمام کردن، این گونه افراد باید قبل از حمام، پنبه ای را گرد کرده و آن را با وازلین چرب کنند و بر روی لاله گوش خود طوری قرار دهند که از ورود هر گونه آب و مواد دیگر به داخل گوش جلوگیری شود. در صورتی که آب وارد گوش فرد شود، به احتمال بسیار زیاد عفونت گوش ایجاد می شود.
- سعی کنید حتما ناحیه عمل شده را تمیز نگه دارید.
- از ورزش هایی مانند شنا که با آب در تماس هستید، باید خودداری کنید.
عوارض عمل تمپانوپلاستی
عوارض احتمالی آن عبارتند از :
- بروز عفونت
- آسیب های عصبی
- کم شنوایی یا از دست دادن شنوایی
- وزوز گوش: وزوز گوش به دلیل پارگی پرده گوش می باشد
- سوراخ شدن پرده گوش
- تنگ شدگی کانال گوش
- آسیب گوش میانی
- ایجاد چسبندگی در گوش میانی
- فیستول پری لنف
- آسیب عصب صورت
- عفونت گوش میانی
- بروز کلستاتوم
نتایج مورد انتظار
نحوه تشخیص پزشک برای انجام عمل تمپاتوپلاستی در فرد
آزمایشاتی مانند تست شنوایی که توسط شنوایی شناسان انجام می گیرد.
بررسی های لازم برای وجود و یا عدم وجود سوراخ در پرده گوش توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی انجام می گیرد.
اگر فرد هر گونه سابقه ای از سرگیجه دارد ثبت می شود.
آزمایش خون و ادرار برای تعیین سلامت نسبی فرد جهت بیهوشی کامل یا بی حسی موضعی در طی عمل جراحی انجام می گیرد.
نکاتی که بعد از عمل جراحی تمپانوپلاستی باید در نظر داشت
- هر گونه مسافرت هوایی با هواپیما را به بعد از زمان بهبودی کامل موکول کنید. فشار ناشی از اختلاف فشار هوا، سبب بدتر شدن علایم ناشی از عمل می شود (باروتروما).
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید، زیرا فشار ناشی از آن ممکن است به گوش فشار بیاورد. منبع:tebyan.net یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 23:7 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها ساعت کاسیو">ساعت کاسیو
نويسندگان |
|||
![]() |