علمی فرهنگی ورزشی دو شنبه 9 تير 1393برچسب:, :: 13:58 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
![]() برای روزهای ماه مبارک رمضان که چند سالی ، مهمان تابستان شده است، باید نسخه ای در دست داشته باشید تا شاید بتوانید از تشنگی آن فرار کنید. این نسخه می تواند بدن را در مقابل مسائلی مانند تشنگی بیمه کند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، روزه داری مسائلی را به همراه دارد که مهم ترین آن ها تشنگی بویژه در ماههای گرم سال است . بهترین راه برای جلوگیری از تشنگی در طول روزه داری این است که هنگام سحر و افطار از نوشیدنی های مناسب استفاده کنید. دو شنبه 9 تير 1393برچسب:, :: 13:41 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
قلعه بابک قدمت : دوره ساساني موقعیت بنا : 190 كيلومتري شمال شرقي تبريز قلعه بابك در 190 كيلومتري شمال شرقي تبريز و در 16 كيلومتري غرب كليبر بر فراز ارتفاعات رود قره سو واقع شده است. اين قلعه از برج وباروهاي متعددي تشكيل يافته كه برجهاي مدور از سنگ مالون با ملات ساروج است و باروها نيز از نوعي سنگ گرانيت ساخته شدهاند .مساحت اين قلعه در حدود ده هزار متر مربع بوده و زمان احداث آن به دوره ساساني نسبت داده ميشود. اين مجموعه در قرن سوم يكي از پايگاههاي مهم و محكم بابك خرم دين در مصاف خلفاي عباسي بوده است.در دهه هاي اخير در كاوشهايي كه ازاين قلعه به عمل آمده، چندين تنور و سفالينههاي متعددي مربوط به قرن سوم هجري و سفالهايي مربوط به اواخر قرن هفتم هجري و سكه هايي از دوران اتابكان كشفگرديده است .اين قلعه قبلاً به قلعة بند هم معروف بوده و همين كلمه بعدها تغيير شكل پيدا كرد و در نتيجه به(بز قلعهسي) تبديل شد و پس از قيامهاي بابك به قلعه بابك مشهور شد. قلعه ضحاک قدمت : دوره اشكاني موقعیت بنا : 149 كيلومتري تبريز قلعه ضحاک در 149 كيلوتري تبريز و 20 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان هشترود واقع شدهاست .این دژ تاریخی به احتمال قوي بازماندهای از دوران اشکانیان، یا معبدی زردشتی و یا محلی برای پادگان نظامی محلی بودهاست. طاق این دژ، در کنار آثار به جا مانده در تپه میل ورامین، از نمونههای معماری روزگار اشکانی است که نمونه آن به شکلی کاملتر و شکوهمندتر در طراحی ایوان خسرو در تیسفون دیده میشود
قلعه دختر قدمت:دوره ايلخاني موقعیت بنا : 180 كيلوتري شهر تبريز در دو كيلومتري جنوب پل دختر قلعه ايست بنام قلعه دختر كه بر روي صخره سنگي بلندترين قله كوه مشرف به جاده كاروانرو بشكل كثيرالاضلاع غير منظم از سنگ آجري ساخته شده است. بلندي ديوار كه باروي قلعه محسوب مي شود در حدود چهارده متر است. در ديوار قلعه دو مدخل ساخته شده كه هر كدام سه متر بلندي دارد و در بالاي يكي از اين مدخلها كتيبه اي روي سنگ حك شده كه فعلا اثري از خط آن باقي نمانده و از وضع ساختمان و مصالح بكار رفته مي توان بنا را به دوره ايلخانان مغول نسبت داد . در سياحتنامه شاردن چنين نقل است «قلعه دختر كه اردشير آن را بنا نموده است در قله كوهستان ميباشد حكايت مي كنند كه اردشير اين دژ را براي بازداشت شاهزاده خانم اصيل و عالي تباري بنا كرده است.» شاه عباس دستور تخريب آن را صادر كرده، چون پناهگاه سارقين قطاع الطريقي بود كه بر اين كوهستانها استيلا داشتند . قلعه کردشت موقعیت بنا : 146 كيلومتري شهر تبريز يكي از قلعه هاي تاريخي ميباشد كه در حاشيه رود ارس و در روستاي كردشت جلفا واقع شده است. اين قلعه از نظر اهميت نظامي و تاريخي به ويژه در دوره حكومت عباس ميرزاي قاجار نايب السلطنه فتحعلي شاه قاجار در آذربايجان بسيار مورد توجه بوده و يكي از مراكز فرماندهي سپاهيان وي در جريان جنگهاي ايران و روس بود . اين قلعه در بالاي تپه اي صخره اي ساخته شده و در ارتفاعات آن شش برج نگهباني وجود داشت كه هنوز بخشي از اين برجها و حصارهاي آن پابرجاست .
قلعه داش ضحاک (داش قلعه ) قدمت: دوره ساساني موقعیت بنا : 131 كيلومتري شهر تبريز قلعة ضحاك در 28 كيلومتري شرق عجبشير، بر ارتفاعات سهند قرار گرفته است. اولين بار توسط يك هيئت باستانشناسي آلماني در سال 1971 ميلادي مورد بررسي و تحقيق قرار گرفته است . به غير از قلعه در پاي كوه قبرستاني وجود دارد كه در آن مجسمة سنگي قوچي قرار دارد و در كنار قبرستان، روستايي به نام ينگجه واقع شده است. در ديوار يكي از خانههاي روستاي ينگجه قوچ سنگي مقبرهاي كار گذاشته شدهاست، (راولين سون) با تكيه بر توصيفهاي اهل محل، آن را به دورة ساساني متعلق دانسته است . با در نظر گرفتن بقاياي موجود از برجهاي نيم استوانهاي، بنام دروازة اين قلعه، احتمال ميرود كه نظر مذكور صحيح باشد. روبناي ديوارها كه از سنگهاي مكعب مستطيلي شكل، تركيب شده است، يادآور پوشش ديوارهاي ساساني در تخت سليمان است. ولي سفالهايي كه تاكنون از داش قلعه ضحاك بدست آمده است همگي مربوط به سدههاي 11 و 12 ميلادي، يعني دورة اسلامي است. با اين حال، حجاريها و جاسازيهائي كه در سنگ كوه كنده شده است (هر چند كه از لحاظ چگونگي وضع خود با موارد مشابه اورارتوئي تفاوتهايي دارد و نيز قطعه سنگي كه به شكل ستون از كوه درآوردهاند)همگي دلائلي است بر اينكه محل را به دورة پيش از اسلام هم متعلق بدانيم. آغجه قلعه موقعیت بنا :147 كيلومتري شهر تبريز اين قلعه تاريخي را شايد به خاطر رنگ ديوارهها و برجهاي سفيدش كه با ملات آهكي سفيد در قلة كوهي سبزفام ساخته شده است «آغجاقالا» ميگويند. در فاصلة 50 كيلومتري شمالغربي شهر ورزقان واقع شده است. موقعيت جغرافيايي و مكاني قلعه و نوع معماري و كاربرد اين قلعه نيز شبيه به ديگر قلعههاي تاريخي آذربايجان ميباشد . آنچه در حال حاضر از آغجه قالا باقي مانده است تعداد 8 برج مدور نيم استوانهاي و تعداد 11 قطعه ديواره عريض سنگي ميباشد. . مصالح ساختماني بكار رفته در برجها كلا سنگهاي لاشهاي تيشهاي است و ملات ديواره و برجها از ساروج سفيد رنگي است كه بيش از همه در تركيبات آن آهك بكار رفته است . در سمت جنوبي قلعه، تعداد 5 برج نگهباني در حال حاضر باقي مانده است و 3 برج بقيه در سه گوشه قلعه ساخته شده است. در احداث بنا از سه نوع مصالح استفاده شده كه هركدام بيانگر دورهاي از ايام باستان و چند مرحلهاي بودن ساخت قلعه ميباشد. اين مصالح سنگ لاشه و ملات ساروج مربوط به دورة اشكانيان، آجرهاي خشتي مربوط به دورة ساسانيان و ملات گچ براي دورةاسلام به بعد، ميباشد . در داخل قلعه قبرهايي نيز ديده ميشود كه در اطراف آنها مقداري استخوان و سفال شكسته ديده ميشود . آغجا قلعه نيز يك قلعه نظامي و دفاعي نيز بوده كه به خاطر جلوگيري از هجوم دشمنان به منطقه ساخته شده است .
قلعه پشتو قدمت: اوايل اسلام موقعیت بنا:179 كيلومتري شهر تبريز يكي از باارزش ترين و جالب ترين آثار تاريخي بخش هوراند از شهرستان اهر، قلعه پشتو يا پشتاب است كه بر بلندترين كوه بين روستاهاي پشتاب و كوجان قرار گرفته است . روستاي پشتاب در 12 كيلومتري غرب هوراند و 50 كيلومتري اهر واقع شده است . قلعه پشتو در كوهستان بسيار بلند به ارتفاع بيش از 3000 متر بنا شده است . حصارهاي آن بسيار مرتفع و صخره اي است و دورتا دورش را پرتگاههاي عميق احاطه كرده است. تنها راه ورودي به قلعه معبري است از سمت شمال با 220 پله سنگي .در ساخت ديوارهاي قلعه از سنگهاي لاشه اي، ملات گل رس، ساروج و تعدادي آجر استفاده شده است. آثار بدست آمده از درون قلعه كه سفالهاي بدون نقش و نگار قديمي است، نشان مي دهد كه اين قلعه در اوايل تسلط اسلام بر منطقه ارسباران و قره داغ ساخته شده است. ازاين قلعه كه شبيه قلعه بابك و شايد همزمان با آن بوده است به هنگام نبرد با اعراب حاكم بر منطقه استفاده نظامي مي شده است . قلعه جوشین قدمت: هزاره اول قبل از اسلام موقعیت بنا : 123 كيلومتري شهر تبريز قلعه تاريخي جوشين يا جوشون در 26 كيلومتري غرب ورزقان بسوي جلفا و در 6 كيلومتري روستاي جوشين واقع شده و راه آن بسيار سخت و كوهستاني است . قلعه بر فراز كوهي است كه سه طرف آنرا شيب هاي ديوارمانند احاطه كرده است و تنها راه ارتباطي آن يك گذر كوهستاني تنگ است كه فقط يك يا دو نفر مي توانند به زحمت از آن بالا روند، به اين علت نگاهباني و دفاع از اين قلعه حتي با تعدادي معدود هم ممكن بوده است . اين قلعه در حمله اعراب به ايران يكي از مراكز مقاومت بود. سفالهايي كه در محوطه قلعه پيدا شده مربوط به هزاره اول قبل از اسلام و قرون اوليه اسلام تا قرن ششم هجري قمري است.
قلعه هلاكوخان قدمت : دوره ساساني موقعيت بنا : 78 كيلومتري شهر تبريز قلعه آقگنبد يا قلعه هلاكوخان (در اصطلاح محلي چوپوقلو قلعه) يكي از قلعههاي آذربايجان است كه در جزيره اسلامي قرار گرفته است. از قلل مرتفع جزيره اسلامي كوهقالا يا قلعه است كه در جنوب روستاي آقگنبد واقع شده است. اين بنا مربوط به دوره ساسانيان ميباشد كه از بناي قلعه به جز راهپلهها و آبانبارها چيزي باقي نمانده است.
ساکنان دریای نمک
جزیره اسلامی، بزرگترین جزیره دریاچه ارومیه است که با وسعت
تنها جزیره مسکونی به نام «جزیره اسلامی» .
باید به ساحل شرقی شورترین دریاچه ایران سفر کنید تا تنها جزیر مسکونی دریاچه ارومیه را از نزدیک ببینید. جزیره ای آباد و بزرگ به نام «جزیره اسلامی» که با کمی بارندگی و بالا آمدن آب دریاچه به یک شبه جزیره تبدیل می شود.
اگر گذارتان به جزیره اسلامی افتاد، هفت روستای سرای، آق گنبد، گمیچی، تیمورلو، قبچاق، بوراچارلو و بهرام آباد (ورالو) را در آن می بینید که مجموعا حدود 8 هزار نفر جمعیت دارند. شنبه 31 خرداد 1393برچسب:, :: 14:57 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
چون دلی که بشکند صدایش را نمیفهمی
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
اسمش آدم است اما تو باور نکن
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
در زندگی محتاج یک چیزم :
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
آغوش پدرم می گفت که
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
عاقبت همهی ما زیر این خاک آرام خواهیم گرفت
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
بر آنم که هم قافیه بودن
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
همه شبیه هم هستند
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
بچه های فقیر فقط در زنگ انشا
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
بر درخت زنده بی برگی چه غم ؟
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
دروغ بگو تا باورت کنند
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
گاهی اوقات آدم دلش یک آشپزخانه آرام
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
تو را پاک آفرید ایزد ز خود شرمت نمی آید
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
هر ردپای آهویی را که دیدی دنبال نکن
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
ﻣﻮﻧﺪﻧﯽ ﺭﺍﻫﺸﻮ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯿﮑﻨﻪ
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
آدم ها از آن چیزی که از نزدیک می بینید دورترند !
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
آنان که کهن شدند و آنان که نوند
°.°.°.°.°.°.° جملات آموزنده °.°.°.°.°.°.°
آدم های ساده را دوست دارم سه شنبه 9 ارديبهشت 1393برچسب:, :: 12:41 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
یک روان شناس معتقد است: والدین بدون داشتن آموزشهای قبلی از تحولات دوران نوجوانی و جوانی باعث ایجاد عواملی در بروز افسردگی در فرزندان میشوند.
تورج محمدزاده قوشچی در گفتوگو با ایسنا، درباره علتهای اصلی افسردگی در میان جوانان، اظهار کرد: پرخاشگری بیمورد، اشکال در تمرکز، سرگردانی، در خود فرورفتگی، نداشتن رابطه صحیح با والدین، خصومت و بیهدفی از علائمی هستند که با افسردگی در این دوران ارتباط زیادی دارد.
وی با اشاره به احتمال تغییرات وسیع و متعدد در میان جوانان، افزود: این تغییرات باعث ایجاد بیهویتی جسمانی و روانی میشود و تعارض خواستههای آنها در این دوران با محیط اطراف افسردگی را به دنبال دارد.
محمدزاده درباره نقش خانوادهها در بروز افسردگی میان نوجوانان و جوانان، بیان کرد: اکثر خانوادهها بیشتر به فکر برآورده کردن نیازهای بیرونی فرزندان خود هستند و توجهی به نیازهای درونی و روانی جوانان ندارند و از طرفی کنترل بیش از حد جوانان و عدم اطلاع خانوادهها از تحولات این دوران باعث ایجاد شکافی بین فرزند و والدین میشود که این شکاف پیامدهایی مانند اضطراب و کشیده شدن به سمت مسائل جانبی و عاطفی خارج از خانه را بوجود میآورد.
این روانشناس تصریح کرد: دوره نوجوانی و جوانی از دورههای حساس و در عین حال خوشایند به شمار میرود اما باید آموزش مهندسی صحیح برای این دوره را به والدین آموخت زیرا گاهی اوقات خانوادهها با تجربههای شخصی و رفتارهای غلط، جوانان را به سمت رفتارهای آسیب زا سوق میدهند.
وی خاطرنشان کرد: جوانان و نوجوانان جهت شکل گیری هویت مذهبی و روانی نیازمند مشاوره هستند و والدین باید در این دوران به متخصصان و مشاوران روانشناس مراجعه کنند.
سه شنبه 2 ارديبهشت 1393برچسب:, :: 17:27 :: نويسنده : رضااشرفی آق گنبد
برای اینکه افزایش دمای زمین کمتر از دو درجه سانتیگراد باقی بماند، باید انتشار دیاکسیدکربن و دیگر گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰، ۴۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کند و تا سال ۲۱۰۰ به صفر برسد.
کارشناسان سازمان ملل هشدار دادهاند که برای این کار فقط یک فرصت پانزده ساله وجود دارد و باید استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدشونده سه تا چهار برابر شود. این کارشناسان برای افزایش کره زمین یک سقف دو سانتیگرادی در نظر گرفتهاند، چون افزایش بیش از دو درجه عواقب فاجعهباری برای بشر و محیط زیست خواهد داشت. ديروز (یکشنبه ۱۳ آوریل، ۲۴ فروردین) "مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی" (IPCC) خلاصه سومین قسمت گزارش خود را درباره آب و هوای کره زمین در ۳۳ صفحه منتشر کرد. کارشناسان آب و هوای سازمان ملل در این گزارش میگویند بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ انتشار دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانهای هر سال یک گیگاتن (یک میلیارد تن) افزایش یافته است. تجمع طرفداران محیط زیست در مقابل دروازه براندنبورگ برلین همزمان با انتشار گزارش
![]() اُتمار ادنهوفر یکی از سه رئیس کارگروه "مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی" (IPCC) میگوید: " برای جلوگیری از این دستکاری خطرناک در سیستمهای آب و هوایی، باید از رویه متداول فاصله بگیریم." این سومین گزارش "مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی" (IPCC) است که در واقع راهنمای علمی است برای اینکه چگونه میتوان روند گرم شدن کره زمین را کند کرد. خطرات افزایش دمای کره زمین بیش از دو درجه: 1- آسیب دیدن اکوسیستمهای منحصر به فردی مثل دریاهای قطبی و آبسنگهای مرجانی 2- کمبود آب آشامیدنی 3- بالا آمدن آب دریاها 4- اسیدی شدن آب اقیانوسها اسیدی 5- انقراض گونههای جانوری و گیاهی 6- کمبود غذا بعلت زیر آب رفتن زمینهای کشاورزی پیش نویس این گزارش که پیشتر به بیرون درز کرده بود نشان میداد در حال حاضر مهمترین عامل انتشار دیاکسیدکربن و گازهای گلخانهای افزایش نیاز به انرژی در کشورهای در حال توسعه است؛ بدلیل رشد جمعیت و بزرگ شدن اقتصاد آنها، بویژه در چین و کشورهای بزرگ. اما در نسخه نهایی خلاصه گزارش که ديروز منتشر شد نمودار مربوط به این موضوع حذف شده است. به گفته "ادنهوفر" برخی دولتها نگران این بودند این اطلاعات باعث شود برخی دولتها برای خود مسئولیت متفاوتی در این زمینه در نظر بگیرند. چین، هند، برزیل و عربستان سعودی در میان دولتهایی بودند که با گنجاندن این نمودار در خلاصه گزارش مخالفت کردند. ![]() در این نمودار، کشورها از نظر در آمد به چهار دسته تقسیم شده بودند در حالیکه در جلسات آب و هوای سازمان ملل کشورها به دو گروه تقسیم میشدند، در حال توسعه و توسعه یافته. کشورهای توسعهیافته خواستار بر چیده شدن این تقسیم بندی هستند و معتقدند کشورهایی مثل چین و دیگر کشورهایی که اقتصادشان بسرعت در حال رشد است را نمیتوان با کشورهای کوچک و اقتصادهای محدود مقایسه کرد اما بسیاری از کشورهای در حال توسعه مایلند این تقسیمبندی درآمدی برقرار بماند. برخی از راهحلها: 1- کاهش مصرف سوختهای فسیلی 2- سرمایهگذاری در انرژیهای پاک و تجدیدشونده (انرژی خورشیدی، باد) 3- دوگانه سوز کردن (هیبرید) 4- ممانعت از انتشار و جمعآوری گازهای کربنی در نیروگاههایی که با زغالسنگ، نفت و گاز کار میکنند 5- صرفهجویی در مصرف انرژی 6- جلوگیری از جنگلزدایی 7- تشویق حمل و نقل عمومی پاک و کمآلاینده 8- طراحی و ساخت شهرهای کوچکتر با نیاز کمتر به انرژی آنها میگویند کشورهای توسعهیافته بطور تاریخی مسئول گرم شدن هوای زمین هستند و حذف این تقسیم بندی به آنها امکان میدهد که بار مسئولیت خود را به دوش دیگران بیندازند. به گفته دیگو پاچکو، رییس هیئت نمایندگی بولیوی "این اولین قدم برای کشورهای توسعه یافته است که بگویند تمام کشورها باید مسئولیت تغییر آب و هوا را بپذیرند." با در نظر انتشاز گازهای گلخانهای از زمان انقلاب صنعتی در قرن هجدهم، آمریکا بزرگترین آلوده کننده اقلیم جهانی بوده است. اما چین در حال حاضر بیش از آمریکا آلایندگی ایجاد میکند و میزان آن هم رو به افزایش است. فرصت پانزده ساله هر چه حرکت از سوختهای فسیلی به سمت انرژیهای پاک و تجدیدشونده کندتر باشد رسیدن به اهداف سازمان ملل سختتر و گرانقیمتتر میشود. با روند فعلی تا سال ۲۱۰۰، دمای زمین ۳.۷ تا ۴.۸ درجه سانتیگراد افزایش خواهد داشت و سطح آب دریاها ۲۶ تا ۸۲ سانتیمتر بالا خواهد آمد که این به گفته متخصصان "فاجعهبار" خواهد بود. مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی (IPCC) این مجمع که اعضای آن را هزاران دانشمند داوطلب تشکیل می دهند، در سال ۱۹۸۸ از مشارکت برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و سازمان جهانی هواشناسی تشکیل شد تا اطلاعات فنی و اجتماعی-اقتصادی در مورد گرم شدن کره زمین را گردآوری کند. این سازمان کوچک که مقر آن در ژنو است دوازده کارمند دارد و ۱۹۵ کشور دنیا در آن مشارکت دارند. اما کارشناسان میگویند برای حفظ هدف تعیین شده انتشار دی اکسید کربن و گازهای گلخانهای باید تا سال ۲۱۰۰ به صفر برسد اما با روند فعلی در سال ۲۱۰۰ جو زمین دو تا سه برابر میزان فعلی از گاز گلخانهای انباشته خواهد شد. در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ افزایش مصرف سوختهای فسیلی باعث رشد سریع اقتصادی در دنیا شد و تولید این گازها میلیاردها تن افزایش یافت. نیروگاهی در آلمان که هنوز با زغال سنگ کار میکند
![]() یوبا سوکونا یکی دیگر از روسای کارگروه تدوین گزارش میگوید "اقدامات انجام شده تاکنون هیچ کاهشی در انتشار این گازها ایجاد نکرده و هیچ تاثیری هم بر سرعت افزایش آن نداشته است." این گزارش میگوید برای رعایت سقف دو درجه و جلوگیری از فجایعی که عدم رعایت ان ایجاد خواهد کرد یک فرصت پانزده ساله وجود دارد و بعد از سال ۲۰۳۰ کار "بسیار دشوارتر" و گزینههای پیش رو بسیار کمتر میشود. این گزارش هشدار داده افزایش انتشار دی اکسید کربن در کره زمین فقط در صورتی متوقف میشود که "تغییری بسیار بزرگ" در نحوه استفاده از انرژی بوجود آید و در آن بر جایگزینی سوختهای فسیلی تاکید شده است. اما در حالیکه تکنولوژی استفاده از سوختهای پاکتر و کارآمدتر وجود دارد اما استفاده از سوختهای فسیلی و زغال سنگ در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است. این گزارش هشدار داده است اگر اقدامات جدی و وسیعی به اجرا در نیاید دمای کره زمین تا سال ۲۰۳۰ دو درجه افزایش خواهد یافت که بسیار خطرناک است. ![]() این گزارش را صدها کارشناس از پنجاه کشور دنیا تهیه کرده و دانشمندان و نمایندگان دولتها با دقت بسیار تهیه آن را زیر نظر داشتهاند. متن کامل آن که دو هزار صفحه است چند روز دیگر منتشر خواهد شد. مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی در گزارش اول خود بشر را عامل اصلی گرم شدن هوای زمین دانسته بود. در گزارش دوم هشدار داده شد که تغییرات شدید آب و هوا بشر را از نظر تامین غذا، بهداشت، زیر آب رفتن خشکیها و امنیت تهدید میکند: "ابعاد فزاینده گرم شدن [آب و هوای کره زمین] احتمال تغییرات شدید، فراگیر و غیر قابل برگشت اقلیمی را افزایش داده است." گزارش دوم همچنین نشان میداد که که سیستمهای طبیعی و انسانی در تمام قارهها و اقیانوسها در دهههای اخیر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی مختلف قرار گرفتهاند، از ذوب شدن یخچالها گرفته تا گرم شدن زمینهای یخزده. منبع: بی بی سی
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها ساعت کاسیو">ساعت کاسیو
نويسندگان |
|||
![]() |